Після трагедії, яка сталася в «Обласній інфекційній клінічній лікарні», до Запоріжжя прибув Міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Він розповів про перебіг розслідування причин пожежі в медзакладі та анонсував перевірки лікарень в місті.

На сайті «Укрінформ» повідомляється, що за дорученням уряду по всій країні, у тому числі у Запоріжжі, проведуть перевірки кисневих систем. Також у медзакладах перевірять техніку безпеки. Щоправда, відповідне рішення Верховна рада видала до пожежі в інфекційному відділенні. Причина – трагедія у Львові.

За словами Степанова, наразі головне завдання – оперативно встановити причину трагедії у Запоріжжі.

У обласної прокуратури є декілька версії, зокрема, використання медичного обладнання без наявності відповідних дозволів з порушенням встановлених правил, що призвело до витоку кисню через систему штучної вентиляції легень з подальшим його критичним накопиченням у приміщенні палати та вибухом з виникненням пожежі. Службову особу Обласної інфекційної клінічної лікарні, відповідальну за додержання пожежної та техногенної безпеки у закладі, правоохоронці затримали за ст. 208 КПК України. Слідство продовжується.

Нагадаємо, подія сталася 3 лютого о 23:25 на бул. Гвардійському (“Обласна інфекційна лікарня”).  Загоряння виникло на першому поверсі в одній з палат інфекційного відділення. 4 людини загинили, одна з яких – працівниця лікарні, ще 8 осіб постраждали.