У Мелітополі проблему з транспортним перевезенням медичних працівників вирішили за допомогою двоколісного транспорту.

На сайті місцевої міськради вказано, що з введенням карантину, через поширення Covid-19, працівникам мелітопольських лікарень, які живуть у віддалених районах, стало складно добиратися на роботу. Адже тепер в громадський транспорт пускають пасажирів тільки на сидячі місця.

У місті в багатопрофільній міській лікарні №2 знаходяться інфекційна лікарня, лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги, міський пологовий будинок. У цих медичних установах працює 662 співробітники, 47% з них живуть у віддалених районах міста.

Було знайдено доволі оригінальне рішення – пересадити медиків на велосипеди. В рамках проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», який реалізується Німецьким співтовариством міжнародного співробітництва ГИЗ, агенцією розвитку Мелітополя було закуплено 42 велосипеди з комплектуючими і 42 велопарковками.

Попри деякий скепсис користувачів соціальних мереж, це рішення справді може допомогти розв’язувати проблему з мобільністю та убезпечити медпрацівників від зараження ковідом у маршрутках. Однак варто зазначити, що закупленого транспорту на всіх не вистачить, до того ж періодами взимку бувають сильні морози.