Талановита паралімпійка Вікторія Марчук 5 місяців, після прийняття владою рішення, чекає на квартиру, коли отримає – досі нікому не відомо. Враховуючи пасивність просування даного питання, не відомо чи отримає Вікторія нове помешкання в принципі.

Історія цієї спортсменки вражає, сама Вікторія каже – з перших днів її життя – це суцільне подолання чергових перешкод. Народилася дівчина з важкою аномалією розвитку верхніх кінцівок та вадою серця. Батьки відмовилися від дитини, мабуть, забракло сил та духу жити з такими проблемами. Вікторія змалечку виховувалася в інтернаті та мала великі негаразди зі здоров’ям. Пізніше дівчинка познайомилася зі своїми батьками та молодшими сестрами, але сім’я не возз’єдналася.

Вікторія проживає сама, в одній з кімнат запорізького гуртожитку, щоденно тренується у холодному приміщенні. Не зважаючи на важкі обставини життя спортсменка є найбільш титулованою паратхеквондисткою планети, а нещодавно додала у своїй послужний список ще одне досягнення – стала першим в Україні заслуженим майстром спорту з паратхеквондо.

Попри досягнення у спорті дівчина досі не має належних умов для життя. Восени минулого року на сайті Запорізької міської ради з’явилася петиція з проханням надати Вікторії Марчук гідне помешкання. Запоріжці підтримали петицію, далі її розглянули на сесії міської ради. Це був час перед виборами, тож “просунути” дане питання було нескладно, депутати підтримали проєкт рішення одноголосно.  Міська влада пообіцяла Вікторії квартиру.

А депутати та деякі волонтери почали активно використовувати історію Вікторії для власного піару.

Вибори пройшли, міська рада почала працювати у новому складі, власне це, за словами чиновників, і є найбільшою перешкодою для отримання нового помешкання.  Втім, коли рішення приймали, контроль за його виконання було покладено на департамент ЖКГ та на заступника міського голови Віктора Гординського, який залишився заступником Володимира Буряка й в цьому скликанні.

Зрештою, влада й сьогодні не відмовляється виконати власне рішення, але не називає строків, а сам процес з часу перед виборами, не просунувся ні на крок.

Вікторія ж продовжує посилено тренуватися і розраховувати лише на власні сили. Вона планує привезти до України ще багато перемог.