Чоловік організував у Запорізькому районі збут контрафактних сигарет, коли ж його викрили – почав пропонувати правоохоронцю хабаря, щоб уникнути відповідальності та продовжити свою незаконну діяльність.

Співробітникам Запорізького району управління поліції вдалося встановити, що 26-річний мешканець Запоріжжя організував збут контрафактних тютюнових виробів. На порушника було складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення, повідомляє пресслужба відомства.

Порушник вирішив «улагодити» це. Він звернувся до начальника одного з відділень Запорізького районного управління поліції з пропозицією не відправляти адмінпротокол до суду. Пропонував щомісячні «відкати» в розмірі 27,5 тисяч гривень, якщо йому дозволять займатись протизаконною діяльністю.

Тепер на зловмисника ще відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди особі) ККУ. Його викрили під час передачі частини хабаря – 5,5 тис. грн у кабінеті начальника відділення поліції. Слідчі готують підозрюваному оголошення про підозру. Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 4-8 років.