Сьогодні у Запоріжжі стало відомо одразу про два напади, які закінчилися сильним побиттям чоловіків.

Перший трапився вчора ввечері в селі  Балабино, що під Запоріжжям, інший сьогодні вранці на вулиці Шкільній. В обох випадках напад був здійснений групою осіб та закінчився лікарнею для постраждалих.

Про побиття депутата облради Дмитра Майстра сьогодні писали багато, а от другий побитий – Олег Бондаренко на зв’язок з журнадістами Regionnews вийшов лише ввечері, бо протягом дня робив обстеження та був госпіталізований зі струсом мозку.

Олег Бондаренко колишній викладач ЗНУ, зараз займається практичною соціологією, його в місті багато хто знає як інтелігентну людину. Він не має явного стосунку до політики, тож напад на нього людиною, що пройшла в депутати Кушугумської ОТГ від партії “Слуга народу” викликає чимало запитань.

Що не поділили чоловіки та чому “слуга” зважився не сам на сам розв’язувати питання, а кинувся на сусіда разом з друзями? Постраждалий розказав, як усе відбувалося та він досі не може назвати чіткого мотиву.

Напад на сусіда “слуга” Владислав Растворцев вчинив у свій День народження. Відвертої причини йти з кулаками на сусіда в чоловіка не було. Того вечора депутат приймав друзів до пізнього вечора, розповідає Олег Бондаренко. Гуляли гучно, нецензурно та нетверезо, а коли градус піднявся, то вийшли на вулицю, за словами постраждалого це було близького 22:00.

Вчора у нього був день народження. Він з друзями дуже гучно відпочивав на вулиці перед своїми воротами: зривали щось схоже на петарди матюкалися. Близько 22.00 почали лунати матерні погрози в мій бік. “Сусід педе..ст! Давайте спалимо йому авто”! Коли я почув погрози щодо спалення авто,  яке стоїть на вулиці перед моїм будинком, вийшов на вулицю. Підійшов до власного авто, до них не підходив. Вони побачили мене. І давай кричати: “сосед вийшов, подивіться на нього”. Я зупинився від них приблизно на відстані 7 метрів і кажу : “ну подивись на мене”
Тоді Растворцев каже мені: я тобі зараз чл..н в рот вставлю. Я кажу: “а ну спробуй”. І вони всі побігли на мене. Растворцев кричить своїм: “єго надо валить, он ( то есть я) драться не будет”.
Коли я відштовхував двох , що побігли до мене фронтально, Растворцев наніс мені збоку удар в голову рукою ( можливо там щось було) бо була кров і розсічена щелепа. Я впав на одне коліно, а нападники почали бити ногами по голові. Мабуть, я втрачав свідомість, бо потім я пам’ятаю фрагментами. Якось я повернувся з вулиці в двір свого приватного будинку, де мене підхопила дружина. Зайшовши в дім я попросив дружину викликати швидку й поліцію – розповідає Олег Бондаренко.
На запитання – чи може бути мотив у нападника, постраждалий розказав, що колись давно земельна ділянка на якій стоїть будинок сім’ї Бондаренків була куплена в предків Растворцева. Був невеличкий конфлікт з його батьками, але він вже давно вичерпався. Явного мотиву нападати чоловік не вбачає, каже – це особиста неприязнь та тваринна злоба.
За словами постраждалого, навіть коли прибула на місце поліція, чоловіки продовжили “бикувати” та ображати дружину Олега.
Сьогодні експертиза зафіксувала кров на автівці. Мабуть, я тримався коли підвівся, щоб знову не впасти. Одяг в крові. Кров на дворі…. Я вважаю що такі дії суспільно небезпечні. Сьогодні я їм не сподобався, а завтра це може будь-хто в цій ОТГ – вважає Бондаренко.
Цікавим є те, що ввечері побитий Олег Бондаренко звернувся по допомогу до місцевого депутата облради Дмитра Майстра (він також займається адвокатською практикою),  а вже вранці ми дізнали, що побили і його. Чи є зв’язок між двома побиттям буде встановлювати слідство, ми ж бажаємо одужання обом.