Агентство повідомляє, що конструкції готові до насування.
Що це означає – фахівці розказали детальніше.
Станом на 26 березня, мостобудівники вже змонтували всі необхідні блоки коробчастої балки споруд № 3 та 5 (підходів до балкового мосту), зібрали секцію № 1 балкового мосту та закінчили роботи з збирання аванбеку для поздовжнього насування секції.
Наразі мостобудівники готуються до першого етапу повздовжнього насування секції №1, після чого будуть продовжені роботи зі збирання інших секцій та з монтажу решти монтажних блоків.
На споруді № 9, що знаходиться на острові Хортиця — правому березі Дніпра — продовжуються роботи з влаштування основи під тимчасові опори ТО-3, ТО-3.1/
На споруді № 10, яка більш відома, як вантовий міст, теж кипить робота. На верховій частині мосту продовжується влаштування буронабивних паль опори ВО-3в (необхідно ще добурити та забетонувати 3 палі) та розпочато монтаж секції прогонової будови в прогоні 6-7. На низовій частині наразі продовжується накопичення металоконструкцій прогонової будови споруди на будівельний майданчик.
На будівельному майданчику № 1 в районі Кривої бухти вже на завершальному етапі знаходиться збирання четвертої секції прогонової будови мосту, а також продовжується укрупнювальне збирання металоконструкцій тимчасових та монтажних опор.