Фундація #ВАРТОЖИТИ спільно з онлайн-сервісом Uklon у чотирьох містах, у тому числі у Запоріжжі, започаткували проєкт, завдяки якому онкохворі матимуть змогу дістатися до медичного закладу на процедури під час жорстких карантинних обмежень.

Зараз діють транспортні обмеження, до громадського транспорту пускають пасажирів лише за спецперепустками.Під загрозою опинилися люди, яким потрібно їздити на лікування. Завдяки співпраці #ВАРТОЖИТИ та Uklon онкохворі мають змогу дістатися до медустанови безплатно.

Скористатися послугою безкоштовного таксі може онкохворий/ра пацієнт/ка за місцем проживання виключно до державного онкоцентру. Проте замовити авто може сам пацієнт/ка, або близька людина (родич, друг, опікун).

Увага! Для цього потрібно надати наступні дані за номером – 38(093) 242-21-32:

  • ПІБ (Петренко Василь Іванович) та повну назву діагнозу.
  • Фото або скан-копії документів, що підтверджують особу (це може бути перша сторінка паспорту або водійські права) та лист, де вказано діагноз (підходить будь-який документ: медична картка / виписка або заключення лікаря).
  • У випадку відмови онкопацієнта надати операторові лінії таксі документи, що підтверджують особу та діагноз, останній залишає за собою право відмовити у наданні послуги безкоштовного таксі.

Окрім Запоріжжя проєкт запроваджений у Києві, Львові та Полтаві. У квітні на послугу пішло 500 000 грн.