Повідоми про порущення водіями прави дорожнього руху, зокрема перевезення вантажу, пропонують мешканцям Запоріжжя.

Таку дію вже скоро можна буде зробити через мобільний додаток, або месенджер, втім переговори про створення сервісу лише проходять.

Про це під час пресконференції розказав голова обласної державної адміністрації Олександр Старух.

Очільник області зазначив, що будівництво та реконструкція автошляхів це лише пів справи, важлим сьогодні є зберегти те, що набудували.  Найбільше, за словами Старуха, дороги руйнують перевантажені фури і хоч протягом останніх років у області було встановлено декілька пунктів контролю, цього виявилося замало.

  • У спеку кілька перевантажених фур можуть швидко знищити нову трасу вартістю у мільярд гривень. Тому потрібна громадська відповідальність та реакція. Ми маємо не тільки будувати дороги, а й зберігати їх, – наголосив Олександр Старух.

Голова ЗОДА повідомив, що саме зараз проходять переговори з поліцією, щоб надати сервіс суспільству для повідомлення про порушення.

  • Ми обговорюємо з правоохоронцями можливість створення системи інформування телефоном або через месенджери. Щоб, коли ти їдеш і бачиш порушення, була змога сфотографувати і одразу повідомити правоохоронців, – прокоментував Олександр Старух.