Служба автомобільних доріг Запорізької області повідомила про заходи, яких буде вжито з 1 червня, задля збереження дорожнього покриття на території області.
З першого дня літа будуть діяти обмеження для транспортних засобів загальною масою понад 24 тонни та навантаженням на вісь понад 7 тонн. Діятимуть вони лише у спекотний час доби –   з 08.00 до 20.00 при температурі вище 28 С.
У відомстві зазначили, що їх дії визначені розпорядженням Обласної державної адміністрації  «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування Запорізької області на період підвищення температури повітря».

Причиною таких вимушених заходів – висока температура повітря в літній період, яка призводить до нагрівання асфальтобетонного покриття. За даними науковців, при температурі плюс 28 градусів за Цельсієм дорожнє покриття нагрівається до понад 40 градусів. В результаті погіршуються його міцнісні характеристики. Відповідно рух великовагового транспорту за таких умов спричиняє катастрофічні руйнування дорожнього полотна.

Дотримання цих вимог перевізниками жорстко контролюватиметься співробітниками Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області та підрозділами Національної поліції України.