Плавкран LK-800 вже у Запоріжжі: коли стане до роботи
Учора ввечері, несамохідний плавучий кран LK-800 (“Захарій”) прибув з Херсонського судноремонтного заводу до будмайданчику, що в районі Кривої бухти – повідомили в Службі автомобільних доріг у Запорізькій області 
Там повідомили, що в “сухому” доку ремзаводу були ліквідовані пошкодження, що зазнав плавзасіб при потраплянні на підводну скелю, під час виконання робіт на будівництві вантового мосту у Запоріжжі.
Наразі, підрядним підприємством, задіяним на будівництві автотранспортної магістралі через р. Дніпро, проводяться роботи з приведення крану в робоче положення. Так вже на початку наступного тижня кран має стати до роботи.
Згідно проекту будівництва, за допомоги плавкрану мостобудівники будуть виконувати монтаж секцій прогонової будови вантового мосту (споруди № 10). Першу секцію вже було встановлено у квітні. Попереду ще монтаж п’яти таких секцій верхової частини мосту, а також шости — низової частини.
— Монтаж залежить від погодних умов, але не менше 45 робочих днів, — прокоментував начальник відділу будівництва Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Олександр Носик.