Жовтневий районний суд Запоріжжя  ухвалив рішення про повернення Володимира Шинкаренка на посаду. Позов головного лікаря, втім, задоволено лише частково.

Про це стало відомо з ухвали суду.

Володимир Шинкаренко позивався до суду й просив визнати протиправними дії Запорізької обласної ради, яка у березні відсторонила його від посади на час проведення службового розслідування. Саме розслідування триває досі, але затягується у зв’язку з тим, що люди, які відповідальні за безпеку в лікарні не з’являються на засідання спеціальної комісії та не дають пояснень.

Втім, вже є проміжні результати розслідування, які й без пояснень відповідальних осіб, дають приблизну картину.

Попри те, що офіційні результати перевірки ще не оприлюднені, вже зараз можна констатувати: в роботі лікарні мали місце грубі порушення як в питаннях дотримання норм протипожежної безпеки, так і в питаннях фінансово-господарчої діяльності. Йдеться про нецільове використання коштів. 12 травня за фактом виявлених нашою комісією фінансових порушень відкрите відповідне кримінальне провадження, – зазначив голова комісії В’ячеслав Колесников, під час засідання.

Пожежа, нагадаємо, трапилася  3 лютого і реанімації ковідного виділення Обласної інфекційно лікарні. Вночі стався спалах в палаті, загинула молода лікарка та троє пацієнтів. У березні, рішенням облради, головного лікаря Володимира Шинкаренка відсторонили від роботи. До слова, зараз він знаходить час та здоров’я для оскарження рішення ради в суді.

Регіонньюз тим час провів власний аналіз можливих зловживань під час проведення тендерів з ремонту кисневої траси і виявив аж надто підозрілі дії, на які ймовірно вже звернули увагу правоохоронці.