Сьогодні Президент України Володимир Зеленський іпідписав прийнятий Верховною Радою закон про посилення відповідальності за порушення габаритно-вагових норм.

Для Запорізької області, яка має морський порт, куди звозять чимало вантажу питання є дуже актуальним. Не таємниця, що найбільшими руйнівниками дороги в напрямку моря є саме зерновози та інші габаритні автомобілі, які часто перевантажують. Дорогу нещодавно відремонтували, тож питання її збереження саме на часі.

Підписаний Президентом документ покликаний законодавчо закріпити можливість автоматичної фіксації порушень габаритно-вагових параметрів.

Також закон розширює повноваження Укртрансбезпеки в частині здійснення габаритно-вагового контролю, зокрема надає їй право стягувати в судовому порядку плату за проїзд вантажівок, які порушують габаритно-вагові норми.

Крім того, документ встановлює відповідальність вантажовідправника як першої ланки у вантажних перевезеннях і значно посилює відповідальність автоперевізників за недотримання габаритно-вагових норм.