Розкрадання бюджетних грошей на ремонті автодоріг на Запоріжжі розкрили співробітники СБУ, повідомили у відомстві.
Зловживання викрили  одному із селищ Запорізької області. Оборудка завдала державі збитків на понад 600 тис грн.
Встановлено, що керівництво селищної ради у 2017 році уклало договір з представниками комерційної структури на проведення капітального ремонту місцевої автодороги. Загальна вартість інфраструктурного проекту становила 1,2 млн грн.
За попередніми даними слідства, частину від цієї суми, учасники схеми вивели у тінь. Для реалізації оборудки, підрядники внесли до актів виконаних робіт недостовірні відомості щодо обсягів проведеного ремонту та вартості будівельних матеріалів. Крім того, будівельно-технічна експертиза встановила, що ремонтні роботи були виконані неякісно і дорожнє покриття знов потребує реконструкції.
Під час обшуків за місцями роботи та проживання учасників схеми, правоохоронці виявили документи, із можливими доказами протиправної діяльності.
У межах раніше розпочатого кримінального провадження, директору фірми-підрядника повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності інших учасників оборудки.
Заходи із викриття незаконної діяльності проводили співробітники Управління СБУ в Запорізькій області спільно зі слідчими Національної поліції, та за процесуального керівництва прокуратури.