Запорізький окружний адміністративний суд зупинив дію розпорядження міського голови Володимира Буряка про дострокове припинення повноважень Анатолія Куртєва на посаді секретаря Запорізької міської ради до тих пір, поки справа про звільнення не набере законної сили судовим рішенням за наслідками розгляду справи. Про це Анатолій Куртєв повідомив на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці.
Як ми писали раніше, міський голова Запоріжжя Володимир Буряк достроково звільнив Куртєва з займаної посади тиждень тому – 25 червня. Рішення про звільнення пояснювалось тим, що секретар подав недостовірні дані в електронній декларації. В свою чергу Анатолій Куртєв назвав таке розпорядження мера незаконним та звернувся до суду.
Разом із позивною заявою він також подав заяву про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову шляхом зупинення дії розпорядження мера. 2 липня стало відомо про те, що Запорізький окружний адміністративний суд прийняв ухвалу про задоволення цієї заяви та призупинив дію рішення Володимира Буряка. Фактично це означає, що тепер Анатолій Куртєв може виконувати свої трудові обов’язки в межах повноважень секретаря Запорізької міської ради.
У коментарі нашому виданню Анатолій Куртєв висловив свою позицію наступним чином:

«Дія розпорядження Володимира Буряка про дострокове припинення моїх повноважень на посаді секретаря Запорізької міської ради призупинена до тих пір, поки справа про моє незаконне звільнення з особистих мотивів не буде розглянута в суді. Таке рішення сьогодні ухвалив Запорізький окружний адміністративний суд. Ми стали ще на крок ближче до відновлення справедливості та до скасування рішення мера Володимира Буряка про моє незаконне звільнення А ще дуже важливо, що завдяки цьому рішенню Запорізька міська рада найближчим часом зможе відновити свою роботу у нормальному режимі».