Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк через свою партію заявив, що у нього намагаються віддібрати повноваження, поки він знаходиться на лікарняному ліжку.

Все пов’язано із призначеною на завтра – 14 липня, сесією Запорізької міської ради.

Заяву опублікували на сайті партії “Єднання”, продублювали у соціальній мережі Фейсбук та поставили на рекламу. Оплатила рекламу якась Наталія Нечитайло.

У заяві згадують, що Запоріжжя – прифронтова область, тож все має бути стабільно, а сесію не мають права проводити без міського голови, або секретаря міської ради. Секретаря, на думку Володимира Буряка в міській раді зараз немає, бо він його звільнив своїм розпорядженням. Втім, суд призупинив дію розпорядження міського голови, але Буряк її проігнорував і пішов на лікарняний.

А перед цим міський голова встиг дорікнути депутатам, бо вони не реєструвалися на сесії, яку він скликав. Назвав депутатів політиканами, які не хочуть розв’язувати важливі питання. Депутати тим часом зібралися й прийняли рішення ініціювати сесію та провести її 14 липня. Там же планують розглянути ті самі важливі питання, про які казав Володимир Буряк. Але з часу після звинувачення пройшло трохи більше тижня і зараз міський голова каже, що питання розв’язувати депутати не можуть, без нього все буде нелегітимно.

Кілька днів тому ініціатори проведення сесії звернулися до правоохоронців з проханням забезпечити порядок під час сесії міської ради.

Редакція Regionnews бажає міському голові найшвидшого одужання, спокою та миру в стінах міської ради, який він, як голова міг би забезпечити.