Голова курортного Бердянська Валерій Баранов прокоментував нашестя медуз в Азовському морі. Й у зв’язку з цим, звернувся до людей, які відпочивають на пляжах міста.

Він попросив гостей та місцевих мешканців не виловлювати медуз у воді, та не викидати їх на берег. На думку посадовця, подібні дії тільки шкодять мешканцям Азовського моря. За його словами, влада та комунальники нічого не можуть зробити з явищем, тож доведеться миритись.

«Отака катастрофа. Потепління, підіймається рівень океанів й морів, пропав бичок. Але таке один раз вже у нас було. Тепер з’явились медузи. Згадую, що таке було ще у 1976 році. Тоді вперше побачили таких великих медуз. А потім пропали. Ну й комарі, але комарі були завжди. Просто цього року через дощі їх значно більше. Ще з’явилися сонечка (жуки). Колись їх вирощували, потім спеціально випускали, щоб вони їли тлю. Хто їх зараз випустив, я не знаю. Отак. Ми живемо на цій планеті. Тут бувають і землетруси, і цунамі, і що хочеш. Як на це реагувати?!», – говорить Баранов.

Відео Бердянськ24:

 

Нагадаємо, останні два роки туристи запорізьких курортів страждають від навали медуз в Азовському морі. У 2021 році додалися ще й комарі. В Бердянську на боротьбу з комахами виділили 837,5 тис. грн. Тендер виграло КП «Бердянська профдезінфекція», яке погодилось виконувати роботу за 698,4 тис. грн.