Проти співвласників фабрикують кримінальні справи, а одному із них  навіть підпалили будинок.

Після низки гучних подій в Бердянську, що стосуються ПрАТ  “Азовкабель” справу перевернули з ніг на голову. Зокрема, були сфабриковані підстави для порушення справи, вилучені докази невинуватості окремих осіб, підмінені факти без жодних  повідомлень про ознайомлення з ними, арештоване майно та інше.  Процес відбувався за зачиненими дверима, цим сами були порушені всі Конституційні права зацікавлених осіб. Є підстави вважати, що фабрикація кримінальних справ відбувалася на замовлення одного з акціонерів — Олексія Козаченка. Так само є підстави вважати, що реалізовано вищезгаданий план дій за безпосередньої підтримки слідчого — Д.В Хоришка, начальника районного відділу поліції, який також є начальником слідчого відділу вказаного органу — О.Ю. Суслова, місцевого прокурора –  В.О.Сушка  та суді — Т. О. Троценка.  

Такий стан речей ще раз доводить — поліція і судова вертикаль покликана не боротися зі злочинцями, а допомагати їм розкрадати країну та руйнувати її економіку. 

У цій історії вийшло так, що правоохоронна система бореться саме з бізнесменами, тими, хто сплачує податки та хоче працювати прозоро. 

У зв’язку з цим, величезна кількість скарг подана до ряду структур, які мали б забезпечувати  розслідування та розкриття незаконних процесів, що здійснюваних співробітниками правоохоронних органів та судової влади.

Попри це, межі продовжують переступати, зокрема було скоєно замах на сім’ю основного партнера підприємства. За фактом порушено кримінальну справу, яка також припадає пилом на полицях згаданого раніше правоохоронного органу, ніхто не викликаний на допит, нікому не пред’явлено навіть підозру.

У цій історії є більш сумний аспект — рейдери, за підтримки своїх покровителів, намагаються розвалити одне з небагатьох – успішно працюючих підприємств Бердянська.

ПрАТ “Азовкабель” практично доведене до банкрутства, в 2014 році почало відновлювати свої потужності, збільшувати обсяги виробництва, після чого – й кількість робочих місць та  відрахувань до бюджету. Та на сьогодні підприємство проходить процедуру банкрутства, яке ініціюють рейдери. Дії відбуваються на підставі ймовірно  підробленого договору.  Господарський суд Запорізької області відкрив справу про банкрутство зовсім недавно успішного підприємства, чи пов’язано це з вигодою для суддів? Тут питань до законності дуже багато. 

Паралельно з цим, відбуваються різного року процесуальні дії. Не заглиблюючись у вивчення матеріалів і не ґрунтуючись на фактах, судді Господарського суду Т.О. Азізбекян та С.С.Дроздова виносять фатальне для підприємства рішення.  Чи варто говорити про корупцію? Безумовно!

Протягом декількох років ПрАТ “Азовкабель” було стійким в своїй внутрішній та зовнішній політиці. Але з березня, на підставі сумнівного рішення Наглядової Ради ПрАТ “Азовкабель”, де-юре, змінило 2-х генеральних директорів, очолювати підприємство поставили сумнівних управлінців з Одеси — земляків згаданого нами Олексія Козаченка. Лисевич Сергій Вікторович – генеральний директор ПрАТ “Азовкабель”, юрист який очолює захоплення підприємства! Станом на липень 2021 року на сайті Міністерства Юстиції, а саме в єдиному реєстрі боржників знаходиться офіційна інформація про 7 виконавчих провадженнях на загальну суму понад 2 000 000 грн і 200 000 у.о. на ім’я людини, яка нібито хоче відроджувати, розвивати підприємство.

У сьогоднішнього генерального директора ПрАТ “Азовкабель” є не лише борг на загальну суму понад 10 млн грн, він також є злісним неплатником податків, виконавчі провадження відкриті починаючи з 2019 року. Якщо копнути ще глибше, то стає очевидним, що таких людей навряд чи можна назвати творцями хоча б чогось доброго, адже наявна заборгованість — в основному перед фінансовими установами та кредитними спілками, а також перед державним апаратом в особі ГУ ДПС в Одеській області. Ця людина демонструє себе рятівником підприємства, економіки міста та країни в цілому, а насправді руйнує її зсередини, ігноруючи сплату до бюджету величезних сум. 

Генеральний директор ПрАТ “Азовкабель” не тільки не платить свої особисті борги, а й виступає представником в цивільних судах у справах про стягнення грошових коштів зі свого керівника та акціонера ПрАТ “Азовкабель” Козаченка Олексія Олексійовича (справа # 523/5657/20) використовуючи всі ті ж методи ухилення – НЕявки на судове засідання і підробку документів, про що йдеться на офіційних джерелах.

Маючи загальний борг на двох у понад 20 млн грн, рейдери ініціюють і відкривають процедуру банкрутства ПрАТ “Азовкабель” по кредиторських вимогах в 1 млн грн. Невже вони хочуть розрахуватися Азовкабель за свої ж борги?

Де ж всі правоохоронні органи, які покликані боротися з шахраями та аферистами, захищати нашу країну від глобальної злочинності та корупції, коли за замовленням непорядних людей розоряється одне з небагатьох стабільно працюючих підприємств країни?