Запорізька область  разом із Херсонською та Закарпатською будуть у числі перших, для кого розроблять обласні плани управління відходами.

Ці три області стануть пілотними, про це розповів Директор Департаменту комунальних послуг та комунального обслуговування Мінрегіону Андрій Ведмідь на сайті відомстава.

«У рамках програми технічної допомоги ЄС команда міжнародних експертів розпочне процес розробки обласних планів управління відходами у трьох пілотних областях. Сподіваємося, що реалізація спільних проєктів надасть поштовх великим змінам у наших регіонах у частині ефективного управління відходами», – зазначив Андрій Ведмідь під час робочої зустрічі.

Йдеться про технічну допомогу ЄС у межах програми «Посилення спроможності регіональних та місцевих органів влади для впровадження та застосування законодавства ЄС у сферах захисту навколишнього середовища, протидії кліматичним змінам та розвитку інфраструктурних проєктів».

«Для досягнення показників, визначених Національною стратегією управління відходами в Україні до 2030 року та Національним планом управління відходами до 2030 року, необхідна ефективна спільна робота усіх зацікавлених сторін: центральних та місцевих органів влади, бізнесу, населення, міжнародних партнерів та волонтерів», – наголосив Андрій Ведмідь.

Нещодавно були обговорені  стратегічні та пріоритетні напрями впровадження та реалізації технічного завдання проєкту. Зокрема, ініціювали створення робочих груп у кожній обраній пілотній області задля тісної співпраці з експертами.