Вчора, 1 серпня, з’явилася інформація, що поблизу гей-бару «Ліфт» невідомий напав на Євгена. Про це на своїй сторінці в Інстаграм написала відома українська співачка Надія Дорофєєва. Вона просила уважно придивитись до відео та допомогти знайти злочинця, який дуже жорстоко побив хлопця.

Завдяки розголосу вдалося миттєво встановити особу чоловіка. Ним виявився співробітник держохорони. Пресслужба Управління державної охорони України декілька годин тому на Фейсбук оприлюднила наступне:

На фото нападник. Скріншот з відео в Інстаграм Наді Дорофєєвої

Нагадаємо, за словами співачки, вночі Євген вийшов з гей-клубу «Ліфт». Раптом невідомий штовхнув його, потім слідувало ще декілько ударів. Побої були настільки сильними, що постраждалому в лікарні зробили трепанацію черепа через крововилив в мозок. Пацієнта довелося ввести в медикаментозну кому. Наразі про стан хлопця нічого не відомо. Дорофєєва вже видалила пост у соцмережах. У поліції поки не прокоментували подію.

Зазначимо, за даними досліджень Zmina, за перше півріччя 2021 року в Україні сталося 53 випадки переслідувань активістів. Також вказано, що зростає тиск на ЛГБТ-активістів. Безкарність лишається проблемою. Іноді люди зазнають нападів просто через свою зовнішність.