Депутати вже сім разів не могли зібратись на сесію Запорізької міськради. Кожного разу міський голова Володимир Буряк разом зі своїми поплічниками з фракції «Єднання» журили колег з інших партій. Мовляв, через них неможливо прийняти важливі рішення для міста. Однак питання в обхід міськради вирішуються для певних осіб.

За інформацією «ЗЦР», через схему КП «Управління капітального будівництва» в обхід міськради у Запоріжжі розпочнеться будівництво багатоповерхового комплексу. КП «УКБ» виступає замовником, а виконавець робіт – фірма «Горизонт плюс 2016». Засновником компанії та кінцевим інвестором є інвестфонд «Квантум» під керівництвом молодшого брата Ростислава Шурми – Олега Шурми.

Приватник, ніби, бувши «підрядником» у вказаного КП, проводить будівництво своїм коштом без проведення торгів на землю або договору оренди, укладеного після рішення сесії міськради. Зиск полягає в тому, що комунальні підприємства платять тільки 1 відсоток земельного податку. Журналісти вказують, що така схема дуже вигідна для близьких до влади людей, адже можна й економити на оренді, й отримати гарну ділянку без конкуренції.

А будувати за вигідними схемами почнуть новий житловий комплекс, ділянкою 1,3 га за адресою вул. Поштова/Соборна (поблизу вул. Поштова, 169). Висотою близько 12 поверхів.