На сайті Запорізької міської ради оприлюднено розпорядження «Про перенесення дати проведення сьомої сесії міськради».

Міський голова Володимир Буряк спробує зібрати депутатів у п’ятницю, 27 серпня, на пленарне засідання сьомої сесії міської ради.

Регламентом Запорізької міської ради, у зв’язку з відсутністю необхідної кількості депутатів для визначення сесії повноважною, а отже неможливістю відкриття пленарного засідання 13 серпня 2021 року, перенести пленарне засідання сьомої сесії міської ради на 27 серпня 2021 року об 11.00. Місце проведення – зал засідань міської ради.

Нагадаємо, депутати з п’яти фракцій (окрім “Єднання”) бойкотують сесії починаючи з 30 червня. Одразу після звільнення секретаря Запорізької міськради – Анатолія Куртєва. Міський голова пояснив своє рішення тим, що посадовець не пройшов спеціальну перевірку, яку він мав пройти зважаючи на посаду. У фракції «Слуга народу» назвали дії Буряка протизаконними і такими, що не відповідають законодавству.

Депутатів вдалося зібрати лише раз. Коли вирішувалось питання про виділення грошей на ремонт постраждалого будинку по вул. Сержанта Медведєва, 7, у розмірі 5 млн грн.