Правоохоронці зупинили водія, який порушив правила дорожнього руху. Під час спілкування чоловіка запідозрили у вживанні наркотичних речовин. А згодом, у нього знайшли речовини схожі на наркотичні.

Інцидент стався вчора, 15 серпня, близько 7:00. Під час патрулювання копи зупинили «Land Rover» за порушення ПДР. 40-річний громадянин, який керував позашляховиком, поводив себе дуже підозріливо. Його запідозрили у наркотичному сп’янінні. Коли у чоловіка запитали, чи має він заборонені предмети, то той почав помітно нервувати, повідомляє пресслужба ГУНП у Запорізькій області.

Під час оформлення адміністративних матеріалів за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП в салоні правоохоронці знайшли паперовий згорток з порошкоподібною речовиною білого кольору, 2 зіп-пакети з речовинами рослинного походження та пігулку рожевого кольору. На місце події викликали слідчо-оперативну групу.

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.309 Кримінального кодексу України. Все вилучене направлено до Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Остаточна правова кваліфікація діям чоловіка, який вже притягувався до кримінальної відповідальності за незаконний обіг наркотиків, буде надана по завершенню експертних досліджень. Досудове розслідування триває.