Вже з осені можуть здорожчати тарифи на тепло та гарячу воду на 40%. Причина – злету цін на газ. В Київтеплоенерго закликають вжити необхідних дій, щоб цього не трапилось.

Комунальне підприємство вимагає, щоб в «Укргазвидобування» надали інформацію щодо собівартості газу та ціни продажу. Відповідна заява була направлена до суду 16 вересня 2021 року, повідомляється на сайті Київтеплоенерго.

На думку працівників підприємства, єдиний вихід стримати тарифи – це газ українського видобутку за справедливою ціною.

«Для цього необхідно забезпечити можливість теплопостачальникам укладати прямі угоди купівлі-продажу газу з АТ «Укргазвидобування», тобто без комерційних посередників.

Працівники побоюються, що зростання тарифів на 40% призведе до боргової кризи, і як наслідок, до повної відсутності обігових коштів у підприємства. Також може спричинити дефіцит фінансових ресурсів на обслуговування об’єктів теплової інфраструктури столиці.

Нагадаємо, після відміни у травні поточного року дій покладання спеціальних обов’язків) закупівлі газу для теплопостачальників, що покладалось на НАК «Нафтогаз України» стрімко зріс гас в ціні.

Фото пресслужби КП