Вчора населення обурювалось через невизначеність. До останнього не було зрозуміло умови переходу з офлайну в онлайн навчальних закладів. На сьогодні інформація наступна – наявність 80% вакцинованого персоналу не поширюється на процес навчання у початкових школах і дитячих садочках.

Уряд вирішив піти на поступки. Кабінет міністрів України постановив, що наявність 80% вакцинованого персоналу не поширюється на заклади дошкільної освіти, 1-4 класів закладів загальної освіти середньої і спеціальних шкіл.

«Уряд вважає доцільним дозволити працювати дитячим садочкам та школам за будь-якого рівня епіднебезпеки. Ці діти потребують безпосереднього контакту з вихователем чи викладачем. Відповідні зміни прийняті в постанову Уряду № 1236», – цитує МОЗ міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка.

Нагадаємо, за рішенням Держаної комісії та НС з 23 вересня по всій Україні запроваджується рівень епідемічної небезпеки – жовтий. Адаптивний карантин діятиме до 31 грудня поточного року. Карантинні заходити запровадили у зв’язку зі збільшенням нових захворювань на коронавірус.

Вищі навчальні заклади, школи, гімназії (окрім початкової та дитсадків) тощо працюватимуть за умови 80% вакцинування працівників. Зі списком можна ознайомитись на сайті.

На головній – фотоілюстрація