З 19 по 22 вересня дев’ятеро дітей отруїлися. Усі вони вихованці дитячого садку в м. Вільнянськ, про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області.

Четверо дошкільнят госпіталізували, ще п’ятеро лікувались вдома. Маленьких пацієнтів вже направили на домашнє лікування. У дітей схожі симптоми – температура, нудота та діарея. Під час оотруєбстежень у малечі виявили гостру кишкову інфекцію.

Розпочате санітарно-епідеміологічне розслідування та позаплановий захід з перевірки харчоблоку у сфері безпеки харчових продуктів.

Для довідки: Гострі кишкові інфекції (ГКІ) — група інфекційних захворювань різної етіології (вірусної, бактеріальної, грибкової, паразитарної), які характеризуються фекально-оральним шляхом передачі і переважним ураженням травного тракту. Серед інфекційних захворювань у дітей ГКІ привертають особливу увагу. За поширеністю вони поступаються лише гострим респіраторним захворюванням, а в структурі дитячої смертності з інфекційних причин в країнах СНД їх питома вага перевищує 30–50%.

На головній – фотоілюстрація