Від початку війни Володимир Майборода захищав Україну. У 2014 році чергував на блок-постах на кримському та донецькому напрямках. У 2015 році проходив службу у батальйоні НГУ «Донбас», звільняв Широкине. Наступного року перейшов у 16-й батальйон 58-ї бригади, воював у Авдіївці, брав участь у блокаді торгівлі з ОРДЛО. У 2017 році служив у 3-му батальйоні 72-ї бригади, брав участь у боях в авдіївській промзоні, на шахті «Бутівка». Після ротації перейшов у 24-у бригаду.

Певно список цього героя можна було б продовжити ще довго. Однак 2018 року поблизу селища Жованка група «Мая» (позивний Володимира Майбороди) помітила терористів. Командир прийняв рішення розділитись і атакувати. Володимир підірвався на міні. Терористи почали тікати, українці вояки знищили двох. Його життя обірвалось на 50-му році.

Зважаючи на професіоналізм та геройський шлях було б не правильно, якби держава не відзначила Майбороду. На своїй сторінці у Фейсбук начальник відділу Міністерства у справах ветеранів України у Запорізькій області Костянтин Денисов повідомив, що воїна нагородять посмертно орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» 14 жовтня (до Дня захисника України).

Володимир Майборода народився 9 липня 1967 року, помер 8 квітня 2018 року. Він з Мелітополя. Має дружина, доньку та онука. Звання – старший прапорщик Збройних сил України. Похований в смт. Переможне Якимівського району.

Фото: Google.com

Фото документів зі сторінки Костянтина Денисова