Голова Державної інспекції архітектури та містобудування (ДІАМ) Семен Кривонос на своїй сторінці у Фейсбук повідомив, що центральний орган виконавчої влади передає повноваження архітектурно-будівельного контролю органам місцевого самоврядування.

Передача функцій – одна зі складових реформ всієї галузі. Семенов підписав наказ сьогодні, 6 жовтня. Завдяки новим повноваженням Запорізька міська рада зможе відслідковувати несумлінних забудовників, які, наприклад, продають «нахалбуди» на дорогій рекреаційній землі тощо.

«Після завершення всіх процедур, структурний підрозділ архітектурно-будівельного контролю Запорізької міської ради буде здійснювати такий контроль щодо об’єктів класу наслідків СС1 та СС2 на території міста Запоріжжя. Він контролюватиме процес будівництва таких об’єктів – від початку до прийняття об’єктів в експлуатацію, зможе проводити перевірки та зупиняти самочинні будівництва»

Водночас обіцяно, що за законністю прийнятих рішень у сфері містобудівної діяльності ретельно стежитиме ДІАМ. Якщо місцевий орган не виконуватиме свою роботу або буде зловживати повноваженнями – прийматимуться міри.

Нагадаємо, 15 вересня припинила своє існування Державна архітектурно-будівельна інспекція. 100% робітників звільнили, без можливості працювати у новій службі (ДІАМ). Причина – велика корумпованість та непрофесійність працівників інспекції.

На головній фотоілюстрація зі сторінки Семена Кривоноса