Ціни на блакитне паливо – одне з найболючіших питань для населення. Особливо враховуючи, що скоро розпочнеться опалювальний сезон і ситуацію у світі. Журналісти «Слово і діло» зробили порівняльну статистику, які тарифи пропонують газові постачальники.

ТОВ «Запоріжгаз збут» запропонувало – 7,99 грн. У порівнянні з іншими газовими постачальниками по країні це помірна ціна. Тариф не можна назвати кабальним, але він і не є найвигіднішим. Для прикладу, найвищий річний тариф у «Херсонрегіонгаз» – 14,9 грн за кубометр, а найвигідніший у «Агросинтез Трейдинг» – 7,8 грн за куб.

Прем’єр Денис Шмигаль запевнив, що вся країна буде з теплом. Навіть не зважаючи на рекордну вартість газу в Європі, в Україні не підвищуватимуть тарифів. На сьогодні «Нафтогаз» населенню продає блакитне паливо за 7,42 грн.

Нагадаємо,  для населення в Запоріжжі проєктні тарифи пропонують встановити у розмірі 6183,33 тис. грн. куб.м. (без ПДВ). Для всіх інших споживачів ціна встановлюватиметься щомісячно за умовами довгострокового договору з ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг».

На головній – фотоілюстрація