Санаторій «Великий Луг» знищують на очах. Небайдужі громадяни відзняли відео того, як безхатченки та люди «ласі» до державного майна, розтаскують по цеглинці лікувально-профілактичний заклад. Якщо нічого не зміниться – від цінного об’єкту нічого не залишиться, не виключено, що в такий спосіб його готують до приватизації за заниженою вартістю.

 

Багато запоріжців, і не тільки, оздоровлювались у санаторії «Великий Луг». Він є дійсно унікальним, адже знаходиться в одному з найяскравіших місць нашого міста (поблизу великий сосновий бор та Дніпро), на цінній рекреаційній землі. Те, як він виглядає сьогодні, вжахнуло активістів.

Вони надіслали в редакцію RegionNews фото занедбаної будівлі. Невідомі виносять звідси все що можна винести: ріжуть металеві конструкції, розбивають цеглу тощо. Не дивно, що зловмисники себе тут так вільно відчувають, адже важливий об’єкт не охороняється. Хоча не так давно голова ЗОДА Олександр Старух розповідав про важливість санаторію «Великий Луг», а також про важливість збереження будівлі.

Обережно! У відео присутня нецензурна лексика

 

Нагадаємо, тривалий час доля санаторію була під великим питанням. Поки за рішенням суду об’єкти нерухомого майна (близько 10) не були повернуті у власність держави в особі Фонду державного майна України. А вже потім Кабінет Міністрів України видав розпорядження про передачу нерухомого майна до сфери управління Запорізької ОДА, повідомляється на сайті відомства.