Вкінці вересня стало відомо, що Запоріжжя залишається без міського голови. Володимир Буряк забажав піти з посади посеред каденції зіславший на незадовільний стан здоров’я.

Згідно із Законом виконувати обов’язки міського голови на час його відсутності має секретар міської ради. Тож Анатолій Куртєв приступив до виконання повноважень. Їх повинен виконувати аж до того часу, поки новообраний голова приступить до роботи. Орієнтовно в березні мешканці Запоріжжя повинні вибрати міського голову, але поки це суто теоретично, бо ж про вибори ніхто наразі нічого не каже.

Згідно законодавства, не пізніше ніж на п’ятнадцятий день після відставки міського голови до Верховної Ради має бути надіслане клопотання. Його має направити виконуючий обов’язки міського голови, в нашому випадку – Анатолій Куртєв.

Чому про вибори всі мовчать, та чи надіслав клопотання в.о мера, Regionnews запитав Анатолія Куртєва.

У відповіді на запит йдеться про те, що 29.09 міська рада Запоріжжя схвалила відставку Володимира Буряка, а 13.10 було надіслано клопотання до Верховної Ради.

 

Як слідує з документу, реакція Верховної Ради повинна бути не пізніше ніж у 90-денний строк з дня дострокового припинення повноважень міського голови.  Куртєв хоч і в останній день п’ятнадцятиденного строку, але все ж встиг направити клопотання вчасно. Тож наразі жодних порушень немає, чекаємо ще 60 днів на дату призначення виборів.