Вчора прийнято рішення про нові умови проїзду в громадському транспорт та відвідування торгово-розважальних центрів на час дії карантинку.
Про це повідомив в.о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв.
Відтак міська комісія ТЕБ та НС вирішила, що міські автобуси, тролейбуси, трамваї продовжують перевозити пасажирів за кількістю місць для сидіння та за умови дотримання маскового режиму. Сертифікат про вакцинацію для проїзду у громадському транспорті наразі не потрібен!
Водночас, слід пам’ятати, що люди пільгових категорій мають окремі умови проїзду.
Запоріжці, які мають пільги відповідно до низки Законів України («Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»; «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; «Про охорону дитинства»; «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист»; «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей»; «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні»; «Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні») продовжать користуватися транспортом безкоштовно.
Містяни інших пільгових категорій зможуть скористатись правом безплатно проїзду з 10:00 до 15:00.
Окрім цього, ТЕБ та НС прийняла рішення заборонити дітям до 18 років відвідувати торговельно-розважальні центри без супроводу дорослих.
Супроводжуючі повинні мати з собою документ про повну вакцинацію; негативний ПЛР-тест чи експрес-тест на визначення антигена коронавірусу, проведений не більш як за 72 години або свідоцтво про одужання особи від зазначеної хвороби.