Сьогодні, 2 листопада, до Запоріжжя з робочим візитом завітав прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Посадовець відвідав ряд об’єктів у нашому місті, зокрема – будівництво вантового мосту автомобільної магістралі через річку Дніпро.

Журналістів не запрошували на візит Шмигаля, інформація стала відома з пресбрифінгу-онлайн прем’єр-міністра за результатами робочої поїздки у Запорізьку область. За його словами, вантовий міст на сьогодні – один з найбільших об’єктів, загальна вартість якого понад 16,5 млрд грн.

«Підрядник взяв на себе моральні зобов’язання, хоча за проєктом об’єкт мають здати за чотири роки, добудувати вантовий міст за два роки», – розповідає посадовець.

Нагадаємо, 25 квітня у Запоріжжі кран встановив на тимчасові опори першу металеву конструкцію майбутнього вантового мосту. Автотранспортна магістраль через річку Дніпро протяжністю 9,1 км включає 27 штучних споруд, у тому числі два позакласні мости: вантовий міст через Дніпро довжиною 660 м і висотою пілонів 166 м та міст через Старий Дніпро довжиною 340 метрів. Будівельні роботи виконує турецька компанія «Онур».

Фото зі сторінки у Фейсбук Дениса Шмигаля