Сьогодні відзначається Всесвітній день української хустки. Це неофіційне свято, яке покликане об’єднати жінок різних професій, віку та національностей для збереження українських традицій. Запоріжанки також не лишаються осторонь й популяризують рідну історію та культуру.

Через брак снігу в нашому місті зараз переважають сірі кольори. Однак на декілька годин центр Запоріжжя, завдяки представницям громадського об’єднання «Запорізькі берегині» та поціновувачкам українських традицій, набув яскравих кольорів. Жінки вийшли в ошатних хустках різноманітних кольорів: від червоного до синього. На своїй сторінці у Фейсбук Олена Шевчук опублікувала фото з місця події та написала:

Ось так яскраво Запорозькі Берегині долучилися до Всесвітнього Дня Української Хустки!
Українська хустка – це не тільки головний жіночий убір, але й незамінна прикраса і символ жіночої вроди. Крізь століття хустка зазнала багато змін і стала частиною української культури поруч з вишиванкою, борщем, колядкою чи кутею. Знак вірності, чесності, материнства – хустка була і залишається символом сімейного життя.
Забуті традиції сьогодні потрібно відроджувати, адже своє, традиційне, народне завжди має бути в тренді, в моді.
А ще немає такої у світі жінки, якій не личить українська хустка!

Зауважимо, раніше в гардеробі кожної ґаздині хустка була невід’ємним елементом одягу. У скрині лежали хустини, які можна було одягнути до церкви, на весілля дітей, для сватання, на скорботу за померлими тощо. Візерунків, кольорів та способів в’язання національного головного убору є безліч, у кожного регіону свій.

Фото зі сорінки у Фейсбук