Відсьогодні, 10 грудня, у дію вступив Закон спрямований на зменшення обсягу використання пластикових пакетів в Україні. Зміни діятимуть поступово в декілька етапів.

На першому етапі забороняється розповсюдження надтонких, тонких та оксорозкладних пластикових пакетів (які витрумують до  7 кг) в супермаркетах, аптеках, закладах харчування та інших закладах торгівлі. Пластикові пакети повністю не зникнуть з обігу:

Встановлена пунктом 1 частини першої цієї статті заборона не поширюється на надтонкі пластикові пакети шириною до 225 міліметрів (без бокових складок), глибиною до 345 міліметрів (з урахуванням бокових складок), довжиною до 450 міліметрів (з урахуванням ручок), що призначені для пакування та/або транспортування свіжої риби, м’яса та продуктів із них, сипучих продуктів, льоду та розповсюджуються в об’єктах роздрібної торгівлі як первинна упаковка.

Також дозволено використовувати біорозкладні або екологічні пакети. Якщо пояснювати простіше – заборонено використовувати маєчки й великі пакети, з ручками чи без.

Відтепер пластикові пакети, які дозволяються, будуть розповсюджуватись виключно на платній основі.

На головній – фотоілюстрація