Будівництво верхової частини вантового мосту знаходиться на фінішній прямій. Зараз на споруді встановлюють LED–освітлення, яке на відкритті підсвічуватиме міст кольорами Державного прапора України.

Вже в грудні до кінця поточного року обіцяють частково відкрити рух для транспорту на вантовому мосту, який сполучає острів Хортицю та центр міста. На разі тут проводяться завершальні роботи, про це повідомляє Укравтодор.

Нагадаємо, 2 грудня на верховій частині вантового мосту (споруда № 10 Автотранспортної магістралі через р. Дніпро в м. Запоріжжя) мостобудівельники навісили останній 48-ий вант, вага якого – 12,65 тонни, а довжина – 220 метрів.

Для запоріжців підготували сюрприз. За проєктом передбачено архітектурне прикрашання пілону, ванту та інших елементів мосту сучасного та яскравою LED–підсвіткою.

25 квітня у Запоріжжі кран встановив на тимчасові опори першу металеву конструкцію майбутнього вантового мосту. Автотранспортна магістраль через річку Дніпро протяжністю 9,1 км включає 27 штучних споруд, у тому числі два позакласні мости: вантовий міст через Дніпро довжиною 660 м і висотою пілонів 166 м та міст через Старий Дніпро довжиною 340 метрів. Будівельні роботи виконує турецька компанія «Онур».

На головній – фотоілюстрація