У Бердянську знайшли рішення, як боротися з боржниками за використання теплової енергії. У судовому порядку стягуватимуть заборгованість навіть за 1-2 місяці.

Про це повідомляється на сайті Бердянської міської ради.

Станом на 10 грудня громадяни заборгували Бердянському підприємству теплових мереж 50 млн грн. Абонентам, які не мають змоги погасити борг повністю, пропонують процедури реструктуризації на термін до трьох років. В іншому випадку, погрожують судами навіть боржникам за 1-2 місяці.

Директор тепломереж Юрій Литовченко розповів, що у нарахуваннях за листопад застосовувався тариф за минулий опалювальний сезон – 1821 грн за 1 гігакалорію.

За даними ГУ статистики у Запорізькій області, на кінець жовтня поточного року заборгованість населення Запорізької області за тепло складає 1300,3 млн грн, за постачання та розподіл електричної енергії – 495,5 млн грн, за управління багатоквартирним будинком – 407,7 млн грн, за централізоване водопостачання та водовідведення – 375,6 млн грн, за надання послуг з вивезення побутових відходів – 72,5 млн грн.

Нагадаємо, журналісти програми Схем зробивши розслідування прийшли до висновку, що на Запорізькому заводі феросплавів (вул. Діагональна, 11) ймовірно майнять біткоїни.

На головній – фотоілюстрація