RegionNews розповідав, що 15 листопада 2021 року було видано розпорядження про звільнення з посади директора освіти і науки Запорізької міської ради Станіслава Романчука, якого свого часу назначив колишній міський голова Володимир Буряк.

Відтоді посада лишалася вакантною, функції очільниці департаменту тимчасово виконує Юлія Погребняк.

На сайті НАЗК оприлюднено декларацію кандидата на посаду заступника директора департаменту освіти і науки Запорізької міськради. Ним ймовірно стане Олександр Заіка. З документа відомо, що він має квартиру у Запоріжжі – 70,34 кв. м2., ще одну квартиру в місті у спільній власності (%: 33,33) – 50,66 кв. м2.

За рік у територіальному відділі освіти Хортицького району департаменту освіти і науки Запорізької міської ради він отримав 297417 грн, у департаменті освіти і науки Запорізької міської ради – 15555 грн. Зберігає валюту в розмірі 5000 доларів. У дружини зберігається аналогічна сума.

Якщо Олександр Заіка обійматиме посаду заступника голови – ймовірно Юлія Погребняк офіційно стане директоркою департаменту освіти і науки.

Що відомо про кандидата?

Має дипломи за спеціальністю спеціаліста за спеціальністю « Історія» та «Правознавство» (Запорізький державний університет 1993 та Запорізький національний технічний університет 2007 відповідно). У 2014 отримав магістра за спеціальністю «Державна служба»  у Запорізькому національному університеті.

Працював на посадах учителя, старшим юрист консультантом в «Компанії «Александрія», виконавчим директором ТОВ «Телекомпанія «хортиця», начальником юридичного відділу ВАТ АТВК« Ритм», директором ТОВ ТД АК  «Ритм», радником міського голови, заступником начальника служби технічного нагляду за будівництвом і капітальним ремонтом-начальника відділу юридично-договірної роботи департаменту освіти і науки Запорізької міськради тощо.

Нагадаємо, після того, як комісія розпочала вибіркову перевірку у департаменті з 11.11.2021 до 19.11.2021 року, 15 листопада. Станіслав Романчук звільнився з посади директора.

На головній – фотоілюстрація