Після трагедії, яка сталася 28 грудня у Косівській райлікарні на Івано-Франківщині (в реанімаційному відділенні стався вибух, 4 людини померло), в нашому місті розпочалися перевірки медичних закладів для уникнення подібних інцидентів.

Фахівці ДСНС розпочали перевірку медзакладів на предмет пожежної безпеки. Особливо прискіпливо – лікарні, які використовують кисневе обладнання. Станом на 10 січня перевірено 150 об’єктів з 495 (52 використовують кисневе обладнання).

За словами фахівців, в закладах, які використовують кисень, рівень життєво важливої речовини у палатах не повинен перевищувати відмітку 23%. Перевірити це можна за допомогою газоаналізаторів. Однак з’ясувалося, що лише деякі мають такі прилади, йдеться у сюжеті телеканалу Z.

Окрім цього, через недостатнє фінансування не виконано дообладнання автоматичної системи пожежного захисту або повністю облаштування.

Нагадаємо, 4 лютого 2021 року в Запорізькій обласній лікарні, де лежали важкохворі на коронавірус, сталася пожежа. Під час інциденту загинуло 4 людей, серед яких була 26-річна лікарка Ольга Глива. Коли почали встановлювати причини, в закладі виявили порушення правил протипожежної безпеки та інші порушення.

На головній – фотоілюстрація