В курортному місті Бердянську Запорізької області вчергове зірвано навчальний процес через повідомлення про «мінування». Зловмисник вимагає принести викуп в парк.

Станом на 9:00 17 січня всі навчальні заклади міста отримали повідомлення про мінування. Зловмисник вимагає принести йому викуп у розмірі 650 тис.грн, у парк Горького, якого в місті немає, й залишити гроші в дуплі дерева або камері схову автовокзалу, повідомляє «ПроБердянськ».

Цього дня заняття в школах планують скоротити до 12:00. На сайті міської ради зазначається, що поки дітей не збираються переводити на дистанційне навчання.

Зауважимо, чергова хвиля «мінувань» почалася в Бердянську минулого тижня (13 і 14 січня). Правоохоронці та всі відповідні служби оперативно проводили перевірку, небезпечних предметів не було виявлено.

Також, в грудні 2021 року близько тижня 15-річний підліток у змові зі своїм віртуальним другом – хакером з РФ – надсилав листи з погрозами до адміністрації закладів від імені одного з учнів місцевих шкіл. Причина – помста супернику через нерозподільне кохання.

На головній – фотоілюстрація