Міський голова Мелітополя Іван Федоров повідомив на своїй сторінці у Фейсбук, що коли отримає нагороду – передасть її до краєзнавчого музею на згадку про незламність духу місцевих мешканців.

Посадовець заявив, що народження Президента України Володимира Зеленського Орденом «За мужність» має бути спільною. Адже мелітопольці попри озброєних окупантів виходять мирні мітинги з синьо-жовтими прапорами:

Вчора Президент України Володимир Зеленський нагородив мене Орденом «За мужність».
Це не моя особиста нагорода, а нагорода всіх мелітопольців, які кожного дня безстрашно виходять на вулиці міста, аби заявити окупантам, що Мелітополь був, є і буде українським.
До війни Мелітополь був сучасним проєвропейським містом, яке інтенсивно розвивалось. Сьогодні ми робимо все задля того, щоб життєдіяльність міста не зупинилась. А кожен мешканець Мелітопольщини робить все від нього залежне, щоб у місті не було дефіциту продуктів харчування, предметів першої необхідності, щоб одинокі люди отримували допомогу.
Мелітопольці безстрашні! Вони не тільки голими руками зупиняють ворожі танки та женуть окупантів, не зважаючи на постріли. Вони також, ризикуючи власним життям, за покликом серця сьогодні доставляють гуманітарні вантажі з медикаментами, аби наші лікарні могли надавати допомогу. А люди з хронічними та рідкими захворюваннями – своєчасно її отримати.
Я закликаю всіх мешканців нашої громади: єднаймося! Адже тільки разом сьогодні ми можемо протистояти біді, що прийшла на нашу землю!
Війна закінчиться. Ми отримаємо цю нагороду та передамо до краєзнавчого музею. Для наших нащадків вона стане символом незламного духу мешканців всього Мелітопольського краю!
Нагороду передадуть до місцевого краєзнавчого музею.
Нагадаємо, вчора головнокомандувач  ухвалив рішення нагородити орденами голів обласних адміністрацій та мерів міст, які найбільше відзначилися під час оборони своїх громад.
Нагадаємо – фотоілюстрація