У Чернівцях відкрився перший в Україні готель для кішок. Він знаходиться на території Чернівецького притулку для тварин. Зараз в ньому вже оселилися кілька жителів. Їх годують, доглядають та надають необхідну ветеринарну допомогу, повідомляє «АСС».

«У новорічні та різдвяні свята багато буковинців хочуть поїхати відпочити, а ось домашнього улюбленця залишити ні з ким. Для таких випадків ми відкрили готель», — розповіла Валерія Бренік, диспетчер «Притулку для тварин».

Доба проживання в готелі коштує 40 гривень. Сюди входить харчування і догляд за кішками. Тільки домашню підстилку господарі приносять з дому.

«Кожен кіт звик до свого місця і не варто його залишати без нього. Годувати підопічних намагаємося звичної для них їжею. Наприклад, якщо кіт звик до корму, годуємо кормом, якщо до каш і м’яса — варимо йому ці страви, — говорить Валерія Бренік. — Поруч з тваринами завжди є ветеринар. Якщо він помічає погіршення самопочуття, відразу оглядає і надає допомогу. Вдома немає таких умов, як тут».

Крім того, домашні коти знаходяться окремо від тих, які живуть у притулку. Тому господарі можуть ні за що не хвилюватися.