Впродовж довготривалої сесії 20 грудня депутатський корпус прийняв бюджет  на наступний рік

Ситуація склалася така як і в минулому році: витрати перевищили доходи на понад 1 мільярд гривень. Тобто доходи бюджету встановили у 7, 8 млрд. гривень, а витрати у розмірі 8,8 млрд. гривень. Цим рішенням депутати натякнули, що впродовж року програми доведеться урізати.

Основна і важлива частина бюджету піде на фінансування соціально-культурної сфери. Освіта, культура, соціальний захист, охорона здоров’я – всі ці напрямки були оцінені більше ніж у п’ять з половиною мільярдів гривень. Чи насправді наступного року викладачам та лікарям підвищать зарплатню, покращать стан дитячих садків та шкіл та підтримають малозабезпечених запорожців?

Ще одна важлива сфера – це житлово-комунальне господарство, на яке за планом виділили 1,7 млрд. гривень. Це близько 380 млн. гривень на капітальний ремонт житлового фонду, та 50 млн. гривень на ремонт внутрішньоквартальних доріг.   Під тиском людей 100 мільйонів виділили на ремонти в будинка, які створили ОСББ.

Проблема, яка потребує поступового вирішення – це розвиток інфраструктури доріг Запоріжжя, на який виділено 590 млн. гривень. А саме на ремонт та реконструкцію близько 490 млн. гривень.

Також бюджетом на 2018 рік передбачена закупівля нових великих автобусів, збірку п’яти трамваїв, виділення коштів на розбудову пасажирського терміналу аеропорту.

Попри все заплановане для Запоріжжя, у 2018 році чекає низка проблем пов’язана з коштами. Але міська влада обіцяє виправити цю ситуацію шляхом кредитів та інвестицій.