З 7 січня до 25 лютого запоріжців запрошують долучится до переглядів нового британського кіно. Цьогоріч у програмі фестивалю — призери Канн, фаворити британських премій та фестивальні хіти.

17-й фестиваль «Нове британське кіно», який є спільним проектом Британської ради в Україні та кінодистриб’ютора «Артхаус Трафік», стартував у Києві у грудні 2017-го року. Згодом кінопокази в рамках фестивалю відбулися або ще відбудуться в 10 українських містах: у Львові, Одесі, Дніпропетровську, Донецьку, Харкові, Запоріжжі, Полтаві, Рівному, Вінниці та Севастополі.

У Запоріжжі «Нове британське кіно» почнуть показувати вже 7 січня. Фестиваль відкриє «Я, Деніел Блейк» — британський драматичний фільм, знятий Кеном Лоучем у 2016 році. Варто зазначити, що ця стрічка отримала «Золоту пальмову гілку» на Каннському кінофестивалі.

Фільм розповідає про 59-річного чоловіка, який після травми змушений пройти довгий і складний бюрократичний процес, щоб отримати державну соціальну допомогу. У процесі він зустрічає самотню матір, що зіткнулася зі схожими проблемами.

Крім того, у програмі фестивалю ще безліч цікавих фільмів:

  • “Вбивство священного оленя” Йоргоса Лантімоса (“Лобстер” та “Ікло”) з Коліном Фарреллом та Ніколь Кідман.
  • Ще один призер Канн — “Тебе ніколи тут не було” від британської майстрині психологізму Лінн Ремсі (“Щось не так з Кевіном”).
  • Культовий “На голці” Денні Бойла за романом Ірвіна Велша нарешті отримав своє продовження у стрічці “Т2: Трейнспоттінг”.
  • Серед цьогорічних британських фільмів, найбагатше відзначених призами, в лідерах — “Земля божа” дебютанта Френсіса Лі. Це історія молодого фермера, переобтяженого домашньою роботою, через що він наймає румунського іммігранта — і закохується в нього.
  • “Останній портрет” — режисерська робота відомого голівудського актора Стенлі Туччі, оповідь про одного з найвидатніших митців ХХ століття — Альберто Джакометті, з володарем “Оскара” Джеффрі Рашем та молодою зіркою Армі Хаммером у головних ролях.

Покази відбуватимуться щонеділі в «Арт-Простірі» (будівля Запорізької обласної універсальної науковиї бібліотеки). Початок сеансів о 18:00. Вхід вільний.