​​У Києві успішно провели операцію з трансплантації нирки, яку нещодавно оперативно доставили із Запоріжжя. Це другаий випадок з пересадки нирки в Україні від нерідного донора.

Орган, який кілька тижнів тому доставили авіацією спіробітники Національної гвардії та поліції до Києва, дістався 11-річному хлопчикові – Богдану.

Радісною подією полілилися в МВС України.

В майбутньому 11-річного Богдана чекають в лавах поліції, такі витривалі бійці нам потрібні :blush:. Перші кроки вже зроблені: сьогодні під час візиту в «Охматдит», перший заступник начальника Департаменту Патрульна поліція України Олексій Білошицький вручив хлопчику атребути справжнього поліцейського: жетон та фуражку. А від імені міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та заступника міністра Антона Геращенка Богдану порадували іграшкову поліцейську машину.

Нагадаємо, у Запоріжжі життя жінки забрав інсульт, але родичі померлої погодилися віддати деякі її органи і тим самим врятували декілька життів. Зокрема нирку жінки дуже потребував 11-річний Богдан, підключений до апарату штучної нирки в дитячій лікарні «Охматдит».