Чим більше шуму виникає з приводу ситуації, що склалася в Запорізькій обласній прокуратурі, тим більше нових фактів відкривається.

Нещодавно, журналістам нашого інформаційного агентства стали відомі деякі подробиці аварії, що відбулася ще восени минулого року. Нагадаємо, 25 вересня 2017 року  на запорізькій греблі, що проходить через ДніпроГЕсС трапилася дорожньо-транспортна пригода. За інформацію очевидців, учасником цієї  ДТП був також прокурор, який нещодавно підписав звернення до перших осіб країни, яке наробило чимало шуму в засобах масової інформації. Мова йде про Ярослава Корсика – прокурора Запорізької обласної прокуратури.  Очевидці стверджують – учасники аварії були травмованими. Журналістами інформація в реєстрах перевірена.  

Як вдалося з’ясувати, на час аварії вище згаданий прокурор перебував у відпустці, а про подію не став повідомляти у відповідні органи.

Пізніше з’ясувалося, що цю пригоду старанно приховували, а її розслідування гальмували та затримували. Зокрема мова йде про начальницю відділу Олену Крючкову.  Як повідомляють джерела, шляхом застосування службових повноважень і тиску на співробітників поліції і учасників ДТП інформацію про подію так і не оприлюднили.

Незважаючи на зусилля колег та старанне прикривання, аварія все-таки була зареєстрована Дніпровським ВП ГУНП в Запорізькій області (ЕО 28214. 28241) і в кримінальному провадженні 12017080050004338.

За словами джерела, наближеного  до оточення, Ярослава Корсика і Олени Крючкову пов’язують не тільки службові відносини, а й дуже близькі особисті.

Після цього, трохи згодом Корсик отримує негласне звання заступника начальника. Так, всі рішення в відділі приймалися «колегами» виключно спільно.

Важливо, в січні 2018 року за підсумками роботи та з ініціативи начальника, керівництвом прокуратури області перед ГПУ було ініційовано позачергове присвоєння звання Олені Крючковій. Що цікаво, пізніше за наполегливої ініціативи Олени Крючкової,  документ про присвоєння звання отримав також  і Ярослав Корсик. Важливо розуміти, що  ніхто з усього управління відділу прокуратури такої нагороди більше не отримав.

Але винагороду «колеги» все-таки не отримали і, напевно не змогли цього пробачити керівництву. Після чого і стався гучний скандал. У відомстві написали скаргу в Генпрокуратуру на прокурора області Валерія Романова.

Нагадаємо, в обласній прокуратурі йде службове розслідування, в ході якого співробітницю Запорізької обласної прокуратури начальницю відділу організації Олену Крючкову перевірить кваліфікаційно-дисциплінарна комісія.

Автори листа звинуватили керівника Запорізької облпрокуратури в незаконному звільненні неугодних співробітників, тиску підлеглих. Як випливає з тексту листа, останньою краплею терпіння колективу відділу представництва став тиск на начальницю відділу Крючкову.