В рамках візиту лідер партії “Основа” Сергій Тарута представив голову запорізької партійної організації. Ним став Олег Кузьменко, відомий в місті бізнесмен та президент Інженерної палати Запорізької області

Творець партії “Основа” здійснював візит разом із своїми колегами-однопартійцями Андрієм Ніколаєнком та Катериною Вайдич.   Гості відвідали також промислові підприємства міста – АТ «Мотор Сич» та ГП «Івченко-Прогресс». Далі відбулася прес-конференція, присвячена представленню голови Запорізької обласної партійної організації партії “Основа” Олега Кузьменко, в ході якої відбувся відкритий розмова про ідеологію партії та бачення того, які саме перетворення невідкладно потрібні Україні. Особливу увагу приділили саме запорізькому регіону, гості розказали про плани на запорізькій землі та своє бачення її розвитку.

Сергій Тарута

– У партії “Основа” усвідомлюють, яким величезним виробничим, економічним потенціалом володіє Україна в цілому та Запоріжжя зокрема, – сказав, звертаючись до присутніх, Сергій Тарута. – Так склалося, що в Запоріжжі представлені практично всі крупні галузі промислового виробництва – це не тільки металургія, але і металообробка та машинобудування. І для нас це є фундаментом у побудові сильної економічно розвиненої країни, в якій розвитку регіонів буде приділятися особлива увага.

Сергій Тарута акцентував увагу на тому, що амортизація основних засобів виробництва зараз складає вісімдесят і більше відсотків, а енергоефективність багатьох підприємств знаходиться на незадовільному рівні. Тому Україні потрібна повна інноваційна модернізація – перехід на передові технології, заміна застарілого обладнання.

Правильна реформаторська діяльність, орієнтована на людину, а не на економію бюджетних коштів, заміна старих політичних еліт, реальна боротьба з корупцією дозволить вивести Україну в тридцять найбільш розвинених країн світу, – підсумував Сергій Тарута.

В продовження сказаного голови партії “Основа” Андрій Ніколаенко зазначив, що Запорізька область представляє собою органічне об’єднання потужного аграрного та промислового виробництва.

Тому для нас дуже важливо, щоб на місцях партію представляли досвідчені адміністратори, які розділяють ідеологію партії, її основні цілі і в подальшому зможуть практично реалізувати ті економічні завдання, які будуть поставлені після приходу до влади, – сказав Андрій Ніколаєнко, представляючи керівника обласної партійної організації Олега Кузьменка.

У моєму розумінні “Основа” означає міцний економічний фундамент для кардинального поновлення та модернізації України, – сказав Олег Кузьменко. – А те, яким буде цей фундамент, залежить майбутнє нашої країни. Базові ідеї цієї модернізації викладені в фундаментальній роботі, підготовленої за сприяння Сергія Тарути, «Україна 2030: доктрина збалансованого розвитку». Для мене вкрай важливо, що моє бачення перспектив, шляхів розвитку цілком і повністю збігається з представленим в цій книзі планом дій. Тому я з готовністю беруся за цю складну, але дуже актуальну роботу.

Резюмуючи зустріч, Сергій Тарута відзначив, що «Основа» збирає під свою егіду людей, які довго займалися конкретним справою, виробництвом, відмовлялися йти в політику. Але сьогодні вибору у них просто не залишилося – на кону економічна стабільність, розвиток і навіть суверенітет країни.

– До того ж Україні потрібен мир, – підсунув творець партії «Основа», – і ми знаємо, як його досягти.

Що важливо, визначивши своїм пріоритетом інноваційної модернізації, «Основа» чітко відміняється від людей, які вносять у суспільну дискурс теми мови, національної та релігійної приналежності, інтерпретації історичних фактів тощо.