Орджонікіндзевський суд міста Запоріжжя відправив затриманого, наприкінці минулого тижня, адвоката під домашній арешт, – повідомляє прокуратура Запорізької області.
16 червня поточного року прокурором Запорізької області повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368-3 КК України затриманому 15.06.2018 адвокату, який вимагав через родича судді Господарського суду Запорізької області у колегії суддів вказаного суду грошові кошти в розмірі 35 тис. доларів США за неподання до Вищої ради правосуддя скарги щодо вчиненого, на його думку, суддями дисциплінарного проступку, рішення яких у господарській справі скасовано апеляційною інстанцією та одержав 25 тис. доларів США раніше обумовленої неправомірної вигоди, – вказано у повідомленні прокуратури. 
Допитаний підозрюваний не визнає себе винним, факт вимагання неправомірної вигоди заперечує.
Прокурором до суду подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1,5 млн. грн., проте 17.06.2018 слідчим суддею Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя адвокату обрано запобіжний захід  у вигляді цілодобового домашнього арешту.
 
Оскільки адвокат підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, прокуратура області не погоджується із таким рішенням слідчого судді, тому на даний час готується оскаржити його в апеляційному порядку.
У той час, колеги затриманого адвоката не вірять у версію прокуратури і повідомляють про інші обставини.
“Існує версія, що адвокат, якого звинувачують у вимаганні коштів, мав необережність домовитися з суддею про позитивне рішення у справі, якою він займається. Процес переговорів вівся через чоловіка судді, який є адвокатом і добре знайомим обвинуваченій людині. Усна домовленість була, кошти, приблизно у розмірі 35 тисяч доларів були передані відповідній судді.  Та домовленості суддя не дотрималася і рішення винесла не таке, яке обіцяла. Адвокат почав вимагати повернути гроші клієнту, адже домовленість недотримана. Власне те, у який спосіб вони були повернуті, мали нагоду побачити правоохоронці”, – зазначає колега затриманого.