Колеги затриманого адвоката припускають, що процес отримання коштів відбувався за інших обставин

Сьогодні, 16 червня у Запоріжжі відбувся семінар, який проводила Національна асоціація адвокатів з метою підвищення кваліфікації колег. На захід прийшли бальшість адвокатів регіону,  а тема приватних розмов стосовно затримання під час отримання неправомірної вигоди у сумі 25 тисяч доларів місцевого адвоката була найпопулярнішою. Погодьтеся, не часто затримують адвокатів, та ще й при таких неправдоподібних обставинах. Вимагання коштів у розмірі  35 тисяч доларів за те, що адвокат не напише скаргу на суддю до Вищої ради правосуддя звучить приблизно, як життя на Марсі. Подібні скарги пишуть щодня, без попередження і, як правило, без наслідків для самих суддів.

У приватній розмові з журналістом інформаційного агентства Regionnews один з адвокатів, який добре знає обидві сторони справи, повідомив:

“Існує версія, що адвокат, якого звинувачують у вимаганні коштів, мав необережність домовитися з суддею про позитивне рішення у справі, якою він займається. Процес переговорів вівся через чоловіка судді, який є адвокатом і добре знайомим обвинуваченій людині. Усна домовленість була, кошти, приблизно у розмірі 35 тисяч доларів були передані відповідній судді.  Та домовленості суддя не дотрималася і рішення винесла не таке, яке обіцяла. Адвокат почав вимагати повернути гроші клієнту, адже домовленість недотримана. Власне те, у який спосіб вони були повернуті, мали нагоду побачити правоохоронці”, – зазначає джерело.