Співробітники компанії ПАТ “Запоріжгаз” вигадали новий спосіб шахрайських дій для того, щоб змусити запоріжців ставити загальнобудинкові лічильники.

Так, мешканці Запоріжжя повідомляють про дивні дзвінки від компанії до керівників ОСББ. Розмову починають зі слів: у вас немає загальнобудинкового лічильника, а тому вам виділили кошти на встановлення індивідуальних. Щоб їх встановили, скиньте будь ласка повністю дані ОСББ – ЄДРПУО і так далі. Коли керівники запитують навіщо, їм відповідають – для підписання договору. Згідно з цього договору, газова труба, яка виходить з землі  та веде до під’їзду і квартир належить ОСББ. Підписавши договір замовник послуг – тобто ОСББ передає “Запоріжгазу” цю трубу на обслуговування і платить кошти за її утримання.

Юристи дії ПАТ “Запоріжгаз” називають шахрайськими, адже це ніщо інше, ніж спосіб змусити ОСББ поставити загальнобудинкові лічильники. Варто зазначити, війна за лічильники на будинках триває вже котрий рік поспіль, “Запоріжгаз” манюпулював та шантажував людей неодноразово, часто його співробітники приїжджали на об’єкт без належних документів та обізнаних спеціалістів. Коли мешканці счиняли галас – відключали будинок від газопостачання, відкправляючи листи-попередження заднім числом.

Останнім часом ПАТ”Запоріжгаз” заявляє про збитковість організації, повідомляє про масове звільнення співробітників та необхідність підвищити ціни на газ та газопостачання.