29 листопода в книгарні «Є» відбулася презентація дебютної книги «Нічна» письменниці Альони Нойвілль (справжнє прізвище – Горбачова).

Авторка розповіла сюжет книги. Історія полягає у зіткненні двох світів: людей та дітей ночі. Марра Ейна, головна героїня розповіді, є нічною. Аби врятувати брата та допомогти королівству, вона має зустрітися з Елвером, який все життя винищував таких, як вона. У цьому світові нема чорного й білого, є лише сіре, гарне можна знайти в поганому й навпаки.

Роман розрахований на дорослу аудиторію, але її можна читати й підліткам, адже особливо жорстоких сцен у книзі немає. Авторка наголосила, що це далеко не «жіночий роман».  Розповідь також буде цікавою для любителів жанру фентезі та української літератури.

Читається книга легко, адже читач може швидко зануритися у світ, де відбуваються події, там нема складних законів, розкриття героїв відбувається завдяки їхнім вчинкам.

Альона Нойвілль розповіла, що книга була написана досить швидко, протягом близько 10 тижнів. Далі – співпраця з видавництвом «Академія» (саме вони найпершими відповіли письменниці). Авторка з посмішкою згадує досвід роботи з редактором, який професійно вичитував текст та давав важливі поради. Художниця Алевтіна Шавлач, також українська письменниця, зробила неймовірну ілюстрацію для обладинки книги – Ейна вийшла такою, якою Альона її навіть не уявляла.

Вже планується наступна книга-продовження (буде дилогія). Авторка хоче повернутися до створеного нею світу й пізніше, але з абсолютно новими історіями.

Під час зустрічі авторка розповіла про свій перший письменницький досвід. Свою книгу вона відправляла на «Коронацію слова», але потім зрозуміла, що в оповіді було забагато самої Альони. З «Нічною» все вийшло по-іншому: Ейна – зовсім не прототип письменниці, це збірний образ всього того, що їй подобається.

Презентація книги мала й два інтерактиви. Вони були пов’язані зі штампами жанру фентезі. Авторка навчила відрізняти їх від кліше. Також Альона Нойвілль поділилася думками про сучасний стан цього жанру та його ситуацію в Україні, розповіла про улюблених письменників. Також прозвучали цінні поради для початківців, які хочуть видати власну книгу.

Наприкінці всі охочі могли придбати роман у книгарні та отримати автограф від письменниці. Книга вийшла накладом у дві з половиною тисячі примірників, зараз вона доступна для продажу на сайті видавництва «Академія» та у звичайних магазинах.

Анастасія Губіна